Två män gick in i klassrum under lektion – stal elevers telefoner
Två män tog sig in i skola och stal flera telefon från elever mitt under en lektion. Foto: Eva Sagerfors/Epoch Times. Arkivbild.


Två män tog sig in i en skola i Norrtälje på måndagen. Därefter gick de in i ett klassrum mitt under en lektion och stal flera telefoner från elever. Det rapporterar Norrtelje Tidning.

Det var klockan 10 på måndagen som de två männen i 25–30-årsåldern tog sig in i ett klassrum med elever i årskurs fem på Montessoriskolan i Gustavslund.

Läraren bad dem att gå varefter de på vägen ut grep tag i tre elevers telefoner och sprang därifrån.

Enligt tidningen har skolan informerat vårdnadshavare om händelsen.

En av de som fick sin telefon stulen var Sandra Karlssons elvaåriga dotter.

– Jag tycker det känns väldigt otryggt och hoppas att skolan börjar med låsta dörrar. Vad händer nästa gång? Jag är väldigt oroad och min dotter är skakad, säger hon till Norrtelje Tidning.

Flera föräldrar till eleverna vill nu att skolan håller dörrarna låsta. Samtidigt säger rektorn, Åsa Bertilsson, till tidningen att det ”är lite för tidigt att avgöra en sådan sak” men att man ”ska se över alla rutiner och utvärdera vad som är bäst för barn och personal”.

Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden i Norrtälje kommun, säger till Norrtelje Tidning ”att en gräns har överträtts när elever blir bestulna i sin egen skola mitt på blanka dagen”. Han anser att passerkort vore en bra idé för att förebygga liknande händelser.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.