Två explosioner i Gävle
Två explosioner inträffade natten till fredagen i Sörby i Gävle. Foto: Epoch Times


Två explosioner inträffade i anslutning till ett bostadsområde i Sörby i Gävle natten till fredagen, rapporterar polisen på sin hemsida.

Det var vid 4:30-tiden som polis och räddningstjänst larmades till området efter att flera personer ringt in om en explosion i bostadsområdet Sörby.

När polisen kom till platsen hittade man spår efter två detonationer i anslutning till ett flerfamiljshus. Inga personer har skadats och det har heller inte uppstått några materiella skador på platsen.

Polisen har spärrat av ett område i Sörby i Gävle efter att explosioner inträffade natten mot fredagen. Foto: Epoch Times

I nuläget har polisen rubricerat händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och man har spärrat av området.

Ett föremål ligger kvar på marken. Polisen misstänker att det innehåller explosiva ämnen som ännu inte har detonerat, rapporterar Gefle Dagblad. Det nationella bombskyddet är platsen för att undersöka föremålet.

Nationella bombskyddet undersöker platsen. Foto: Epoch Times

En boende berättar för Epoch Times att hon hörde en kraftig smäll tidigt på fredagsmorgonen som efterföljdes av ett ljussken.

Ingen person är gripen för brottet, skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.