Tummens form kan avslöja din personlighet
Illustration av The Epoch Times


Vi brukar inte tänka på våra tummar särskilt ofta, men den här lilla användbara kroppsdelen är en av de saker som gör människan unik som art, och som gör att vi kan göra en mängd olika saker.

Kanske har du aldrig tänkt på att tummar kan vara ganska olika. Det är inte bara storleken, utan även formen som skiljer sig från person till person. För den som läser i handen kan en titt på tummen säga en hel del om vem du är innan du ens har öppnat munnen.

Här ska vi titta lite närmare på några tumformer och vad de säger om de olika personlighetstyperna.

Vi börjar med att titta på de två tumledernas placering.

Typ A: Perfektionist

Om övre delen av tummen är märkbart längre än den nedre visar det att huvudet dominerar över hjärtat. Människor med sådana tummar är ofta stora idealister med höga krav på sig själva och på andra.

De strävar alltid efter att förverkliga sina drömmer. Ibland kan de vara svåra att jobba med på grund av deras höga krav. Men om man vill ha något ordentligt gjort så är det här definitivt en person att ha med i laget.

Typ B: Hårt arbetande

Om istället den nedre delen av tummen är längre än den övre, så tyder det på att personen är mer jordnära än typ A. Istället för att leva i en värld av högtflygande planer brukar de här personerna stå med båda fötterna stadigt på jorden. De arbetar hårt  och kämpar på tills de är klara med uppgiften.

De är en ovärderlig del i ett arbetslag eftersom deras långsamma, jämna takt alltid blir en vinnare i längden. Som vänner är de mycket lojala och gör allt de kan för att människor i deras närhet ska vara glada och må bra.

Typ C:  Balanserad

Om avståndet är lika långt mellan lederna så tyder det på en balanserad personlighet. En person som vill ha harmoni i relationer och de är bra fredsmäklare. Deras lugn och jämvikt uppskattas mycket av människor i deras omgivning.

Sådana här personligheter brukar vara bra lärare, de kan se alla sidor av ett problem och  hittar sätt att balansera teoretisk och praktisk kunskap. De ser på omvärlden på ett balanserat sätt och kan vägleda och ge råd till dem som behöver det.

Förutom längden mellan tumlederna finns ytterligare en faktor att ta hänsyn till, och det är tummens form när du håller upp den. Titta noga på den naturliga krökningen av tummen när du gör en klassisk tummen upp för det kan också säga en del om dina egenskaper.

Typ D: Flexibel 

Om du ser en böj när du håller upp tummen så visar det att flexibilitet är ett karaktärsdrag som styr din personlighet.

En sådan person är väldigt anpassningsbar, villig och kan ändra sig för att passa in i nya miljöer och möta olika utmaningar. Förutom en förmåga att överleva och trivas i olika sammanhang finns också förmågan att dela med sig av sina känslor och upplevelser. De har lätt att uttrycka sig även bland människor de inte känner.

Typ E: Envis

Om tummen istället pekar rakt upp visar det på envishet och en dominerande natur. Även om du inte är lika flexibel som typ D, är du karaktärsfast och trogen mot vänner och projekt vilket är mycket värdefullt.

Du är även sann mot dig själv och dina ideal, vilket gör dig lojal och pålitlig. Andra människor vet var de har dig.

Så ta en titt på dina, din familjs och vänners tummar så kanske du upptäcker några intressanta saker.