Tre knivskurna på vandrarhem – man anhållen
En man har anhållits för knivskärning vid vandrarhem i Vasastan. Foto: Christine Olsson/TT


Tre personer har skadats allvarligt vid en knivskärning vid ett vandrarhem i centrala Stockholm. En person har anhållits misstänkt för försök till mord.

Larmet om händelsen kom in till polisen vid fyratiden på måndagsmorgonen.

– Vi får in samtal om skadade personer i Vasastan i Stockholm och åker till platsen och anträffar tre skadade personer. Vi har en identitet på en, de andra två har vi ingen identitet på, säger Mats Eriksson, presstalesperson polisregion Stockholm.

De tre skadade fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Deras tillstånd uppges vara stabilt.

Inledningsvis greps tre personer misstänkta för försök till mord. Senare meddelade polisen att två av dem inte längre betraktas som misstänkta. En anhölls senare under förmiddagen.

Polisen är ännu inte på det klara med om de skadade bott på vandrarhemmet och undersöker även om attacken skett där inne eller i anslutning till vandrarhemmet.

En teknisk undersökning av platsen ska göras under dagen och polisen söker också efter eventuella övervakningsfilmer som kan ge svar på frågor om vad som hänt.

(TT)

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!