Tog privatjet hem från klimatevent
Prins Harry och Meghan Markle under helgens klimatevenemang "Global citizen live" i New York. Foto: Stefan Jeremiah/AP


Prins Harry och Meghan Markle har hamnat i blåsväder sedan det uppdagats att de flög privatjet hem från helgens klimatevenemang "Global citizen live", rapporterar Page Six.

Under konserten i Central Park i New York i lördags – som hölls för att öka medvetenheten om klimathotet, jämlik vaccinering och svält – var hertigparet av Sussex på plats för att förespråka att tillgång till vaccin mot covid-19 "ska betraktas som en grundläggande mänsklig rättighet".

– Hur du föds bör inte bestämma din förmåga att överleva, sade prinsen bland annat till den jublande publiken och paret uppmanade G7 och EU att omedelbart donera minst 1 miljard vaccindoser till de mest behövande.

Men när hertigparet på söndagskvällen landade med ett privat plan på flygplatsen i Santa Barbara, Kalifornien, blev det annat ljud i skällan.

"Harry och Meghan gör det igen. De tar en privatjet tillbaka från ett klimatevenemang. Åh, att vara lyckligt rik och saligt dygdig. Du kan verkligen ha allt", skriver en person på Twitter.

”Det är hyckleriet som verkligen irriterar människor. Lev ditt liv som du vill. Men föreläs inte för andra om att rädda planeten och utan att själv följa dina egna råd.", lyder en annan kommentar.

(TT)

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat introduktionserbjudande – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Webb- och e-tidning endast 1 krona första månaden, klicka här! Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Om du även vill ha 4 utgåvor papperstidning första månaden betalar du endast 19 kronor och klickar här! Förnyas automatiskt för 149 kr/mån.