loading

I Stockholm genomförs inspektioner av restauranger och kaféer för att se om man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Foto: Samira Bouaou/Epoch Times-arkivbild
I Stockholm genomförs inspektioner av restauranger och kaféer för att se om man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Foto: Samira Bouaou/Epoch Times-arkivbild
Inrikes

Stockholms stad inspekterar restauranger under påsken

Epoch Times

I Stockholm genomförs kontroller av restauranger och kaféer för att se om man efterföljer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det var förra veckan som Stockholms stad på uppdrag av Smittskydd Stockholm började med inspektionerna som också kommer att pågå under påskhelgen.

– Vi vill med detta understryka allvaret i Folkhälsomyndighetens rekommendationer och följa upp hur det ser ut på restauranger och kaféer i Stockholm, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i ett pressmeddelande.

Han säger att våren lockar många att sätta sig på uteserveringar. Enligt honom tar många av restaurangerna och kaféerna ett stort ansvar för att hindra smittspridning. Samtidigt menar han att detta inte efterlevs överallt.

De nya skärpta rekommendationerna infördes den 25 mars. Det innebär bland annat att man måste hålla avstånd mellan varandra och det inte får vara någon trängsel i restauranger, barer och kaféer för att minska risken för spridning av covid-19.

Om inte reglerna efterföljs har smittskyddsläkaren rätt att stänga ned verksamheten.

– Vi ser fortfarande tecken på samhällsspridning i Stockholm och därför är det viktig inför påsken att be såväl restaurangägare som gäster om hjälp med att begränsa smittspridningen. Med gemensamma krafter kan vi alla bidra till att fler liv räddas, säger Per Follin.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Reglerna

De nya reglerna gäller för restauranger, barer, kaféer, skolmatsalar och nattklubbar och andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster.

·      Verksamheten måste se till att det inte uppstår trängsel i lokalen. Gästerna måste också hålla mer än en armslängds avstånd mellan varandra.

·      Personal ska servera mat och dryck. Om det är möjligt att beställa och hämta mat vid disk är det tillåtet såvida det inte skapar trängsel.

·      Samtidigt ska gästerna sitt vid bord när de intar mat och dryck. Om det är möjligt och det inte skapar trängsel kan man sitta vid en bardisk.

·      Man kan köpa buffé såvida det inte uppstår trängsel.

·      Det går också att köpa hämtmat så länge det inte skapar någon trängsel bland de som köar, hämtar eller betalar.

·      Det är verksamheten som ansvarar för att det inte ska uppstå någon trängsel.

Källa: Region Stockholm

Läs mer

Mest lästa

Rekommenderat

loading

I Stockholm genomförs inspektioner av restauranger och kaféer för att se om man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Foto: Samira Bouaou/Epoch Times-arkivbild
I Stockholm genomförs inspektioner av restauranger och kaféer för att se om man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Foto: Samira Bouaou/Epoch Times-arkivbild
Inrikes

Stockholms stad inspekterar restauranger under påsken

Epoch Times

I Stockholm genomförs kontroller av restauranger och kaféer för att se om man efterföljer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det var förra veckan som Stockholms stad på uppdrag av Smittskydd Stockholm började med inspektionerna som också kommer att pågå under påskhelgen.

– Vi vill med detta understryka allvaret i Folkhälsomyndighetens rekommendationer och följa upp hur det ser ut på restauranger och kaféer i Stockholm, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i ett pressmeddelande.

Han säger att våren lockar många att sätta sig på uteserveringar. Enligt honom tar många av restaurangerna och kaféerna ett stort ansvar för att hindra smittspridning. Samtidigt menar han att detta inte efterlevs överallt.

De nya skärpta rekommendationerna infördes den 25 mars. Det innebär bland annat att man måste hålla avstånd mellan varandra och det inte får vara någon trängsel i restauranger, barer och kaféer för att minska risken för spridning av covid-19.

Om inte reglerna efterföljs har smittskyddsläkaren rätt att stänga ned verksamheten.

– Vi ser fortfarande tecken på samhällsspridning i Stockholm och därför är det viktig inför påsken att be såväl restaurangägare som gäster om hjälp med att begränsa smittspridningen. Med gemensamma krafter kan vi alla bidra till att fler liv räddas, säger Per Follin.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Reglerna

De nya reglerna gäller för restauranger, barer, kaféer, skolmatsalar och nattklubbar och andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster.

·      Verksamheten måste se till att det inte uppstår trängsel i lokalen. Gästerna måste också hålla mer än en armslängds avstånd mellan varandra.

·      Personal ska servera mat och dryck. Om det är möjligt att beställa och hämta mat vid disk är det tillåtet såvida det inte skapar trängsel.

·      Samtidigt ska gästerna sitt vid bord när de intar mat och dryck. Om det är möjligt och det inte skapar trängsel kan man sitta vid en bardisk.

·      Man kan köpa buffé såvida det inte uppstår trängsel.

·      Det går också att köpa hämtmat så länge det inte skapar någon trängsel bland de som köar, hämtar eller betalar.

·      Det är verksamheten som ansvarar för att det inte ska uppstå någon trängsel.

Källa: Region Stockholm

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024