Sanandaji köpte en Gucciväska till Skyttedal
Nationalekonomen Tino Sanandaji har köpt en äkta Gucciväska till Sara Skyttedal (KD). Foto: Privat


Under SVT:s EU-valsdebatt blev Sara Skyttedal (KD) påhoppad av Heléne Fritzon (S) och anklagades för att bära Gucciväskor och kalla väljarna för dumpuckon. Skyttedal ägde dock ingen Gucciväska. Men nu har Tino Sanandaji köpt en till henne.

Det var under debatten inför EU-valet för två veckor sedan som det hettade till rejält mellan de båda toppkandidaterna.

”Provoceras av skolgårdsmobbing”

– Jag har sett dig i hela valrörelsen, du pratar och åker runt i din sportbil. Du tar exempel med dina Gucci-väskor, du kallar väljarna för dumpuckon och du skålar i champagne, när du tycker att du vunnit en politisk seger, sade Fritzon.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven försvarade påhoppet. Till Expressen sade han att ”det här är ett viktigt val om värderingar och det är därför vi stör oss på Gucciväskor och sportbilar för det här handlar om kvinnors rättigheter”.

”Till skillnad från vår feministiska statsminister provoceras jag av skolgårdsmobbing kring en kvinnlig politikers mode, och när Sara skrev att hon inte ens äger en Gucciväska svarade jag att hon förtjänar en för all skit hon tvingas utstå med”, skriver Nationalekonomen och debattören Tino Sanandaji i Facebook-inlägg, och fortsätter:

”Att piska upp klasshat är extra osmakligt här då Skyttedal är en av de få politiker som växte upp i genuint fattiga förhållanden i utanförskapsområde i trasigt hemmiljö.”

”Tackade mig flera gånger”

Han skriver att han nu har tömt sin sparbössa och köpt en Gucciväska och en flaska champagne till henne för att ha på nationaldagen.

– Hon var extremt glad och tackade mig flera gånger. Hon sa att hon ägde ingen fin väska och hon var väldigt glad för det här, säger Sanandaji till Nyheter Idag, och fortsätter:

– When they go low, we go Gucci.

Enligt Nyheter Idag kostade väskan och champagnen 20 500 respektive 489 kronor.

”Alltså! Det är inte svårt att stå ut med alla haters när man får sån här fin uppmuntran”, skriver Sara Skyttedal i ett Facebook-inlägg.

Journalisten Paulina Neuding tycker att hans gest var rolig samtidigt som hon menar att frågan är allvarlig.

”Allvarlig fråga i botten förstås. S-profiler om Skyttedals eventuella väska påminner om att det är oerhört lätt att kalla sig feminist, för att sedan bemöta kvinnor i offentligheten såhär”, skriver hon i ett inlägg på Twitter.

Tino Sanandajis Facebook-inlägg har redan fått över 10 000 gilla-markeringar och 1 100 delningar.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som andra medier ignorerar. Många nyheter i de flesta andra medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld.

Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd!

Här ser du hur du kan stödja oss.