Ria Center öppnar egen läkarmottagning i Norrköping för socialt utsatta

Ria-center i Norrköping drivs av Hela människan. Här kommer hjälporganisationen öppna en vårdcentral för människor i social utsatthet i oktober. Foto: Göran Jacobson


Den 10 oktober öppnar Hela människan, som driver Ria-center i Norrköping, en egen läkarmottagning som vänder sig till människor i hemlöshet, missbruk eller någon annan form av social utsatthet. Här ska de få hjälp.

Det är en vårdcentral speciellt inriktad på människor i social utsatthet som Hela människan Ria i Norrköping öppnar. En egen läkarmottagning dit människor som lever i missbruk, hemlöshet eller någon annan form av social utsatthet kan söka sig för att få hjälp. 

– Den här målgruppen är ofta bortglömd i det traditionella vårdsystemet så vi har haft som mål under en längre tid att erbjuda en individanpassad vård, säger Sousan Massi Nylander, enhetschef på Ria-center i Norrköping, i ett pressmeddelande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!