Republikaner inleder utredning om Bidens hemligstämplade dokument

Den republikanske representantsledamaten James Comer talar tillsammans med andra republikaner under en presskonferens i Kapitolium i USA:s huvudstad Washington DC den 17 september 2022. Foto: Alex Wong/Getty Images


En kommitté som leds av republikaner i representanthuset i Washington DC har inlett en utredning om den amerikanske presidenten Joe Bidens innehav av hemligstämplade dokument som avslöjades i veckan.

Det var på måndagen som Bidens rådgivare Richard Sauber meddelade att man hittat ett 10-tal sekretessbelagda handlingar i ett låst skåp vid tankesmedjan Penn Biden Center där Biden arbetade när han var vicepresident. Dokumenten hittades redan den 2 november, men avslöjades först den 9 januari.

Senare i veckan hittade Bidens medarbetare ytterligare en bunt hemligstämplade dokument på en plats i hans bostad i Delaware. Sauber sade att handlingarna upptäcktes i ett ”förvaringsutrymme i Bidens garage i Wilmington”.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!