Han är känd som reparatören som tog hand om Hunter Bidens laptop. På grund av uppståndelsen kring nyheten har John Paul Mac Isaac blivit stämplad som ”hackare” och hans datorverkstad har gått omkull. Nu berättar han i en intervju med Newsmax TV vad som hände och vad han har gått igenom.
Hunter Biden, Joe Bidens son, lämnade in datorn i Mac Isaacs datorverkstad i Delaware i april 2019. I början förstod han inte att det var Hunter Biden. Sedan såg han att det stod Beau Biden Foundation på ett klistermärke på laptoppen.
När han gick igenom datorn upptäckte han vad som tycktes vara personliga uppgifter och att vissa delar av innehållet kunde vara brottsligt till sin natur.
Han kontaktade sin far som har arbetat inom det militära i 30 år. Hans far kontaktade därefter FBI i Albuquerque som dock inte ingrep. I stället bad den federala myndigheten honom att kontakta ett juridiskt ombud.
– Min far och jag kände oss avsnästa, och det tog en månad innan FBI hörde av sig till min far och tog kontakt med mig, berättar Mac Isaac för programvärden Rob Finnerty på Newsmax.
Tog kontakt med FBI
När han sedan fick veta att Joe Biden kandiderade som president blev han ”ganska orolig” och kände att myndigheterna behövde ta del av materialet i datorn. Detta då det figurerade uppgifter i medier som återfanns i Hunter Bidens dator. Därefter tog han kontakt med FBI och justitiedepartementet.
I mitten av oktober 2020 avslöjade New York Post att Hunter Biden var inblandad i korrupta affärer med Ukraina tack vare innehållet i laptoppen.
Samma månad meddelade USA:s nationella underrättelsechef, John Ratcliffe, att Hunter Bidens dator inte är en del av en ”rysk desinformationskampanj”.
Senare i december rapporterade medier att federala åklagare utreder Hunter Biden för misstänkt skattebrott och penningtvätt, inklusive hans affärer med Kina och Ukraina.
Både Twitter och Facebook stoppade länkar till New York Post-artikeln på sina respektive plattformar. Därefter fick tidningen sitt konto låst för att åter öppnas upp efter två veckor. Enligt Twitter bröt New York Post mot bolagets policy vad gäller användarvillkor och ”hackning av material”.
”Kände mig besviken”
Mac Isaac säger att han blev djupt påverkad av att Twitter och Facebook såväl som etablerade medier till stora delar ifrågasatte avslöjandet och såg det som ”hackat” material.
– Jag kände mig besviken för att folk inte valde att lyssna. Jag tror att det är en kombination av ett land som är så paranoid av att matas med felinformation hela tiden att det förmodligen var svårt för folk att ta det på allvar, framför allt med klimatet och andra saker som sker i världen, säger han till Newsmax.
Han lämnade nyligen in en stämning mot Twitter, men redan samma dag avfärdades den, enligt Law & Crime.
Samtidigt säger han att stämpeln ”hackare” och ”rysk påverkan” har fått en negativ inverkan på hans liv, då han tvingades stänga sin datorverkstad och samtidigt också har ”förlorat många, många goda vänner”.
– Det är svårt i min bransch att komma tillbaka efter att ha fått den typen av stämpel på sig.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!
En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.