Regeringen har sjösatt nya energipolitiken

Energipolitik: Regeringsdirektiv

Regeringen har i januari, med energi- och näringslivsminister Ebba Busch i spetsen, presenterat regleringsbrev till landets energimyndigheter. Foto: Armin Dröge/Regeringskansliet


Den nya inriktningen för regeringens energipolitik presenterades den 2 januari när regleringsbrev gick ut till de myndigheter som arbetar med landets energiförsörjning. Stöd för privat energieffektivisering utlovas.


El och energiförsörjningen i landet är något som engagerar de flesta dessa dagar. Nu har regeringen fattat beslut om årets regleringsbrev för de statliga myndigheter som verkar inom energiområdet. Syftet är att skynda på utbyggnaden av elnät samt underlätta energiöverföringen från norr till söder. Man har även givit direktiv till Boverket gällande stöd till småhusägare som energieffektiviserar sina hem.

I regleringsbreven ingår också uppdrag om en utvidgning av transmissionsnätet till Gotland, samt satsningar på ökad forskning och innovation inom kärnkraft.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!