Recension: Skönsjungande trio sprider glädje

Scenkonst: Sång

The Hebbe Sisters och pianisten Ulrika Hebbe i en svängig konsert i Råda Ordenshus. Foto: Kristina I. Kleinert


The Hebbe Sisters sjunger väldigt bra och har en stark scennärvaro. De är professionella ut i fingerspetsarna, och det som gör dem unika är deras naturlighet och äkthet.

Lördagen den 8 oktober uppträder The Hebbe Sisters i Råda Ordenshus i mellersta Värmland. Det var inte länge sedan de var i Stockholm på Kulturhuset Stadsteatern och anrika jazzklubben Fasching. De skönsjungande systrarna Emelie, Josefine och Maria Hebbe har uppträtt tillsammans sedan barnsben och har etablerat sig som en mångsidig och karismatisk trio. Kanske är de mest kända för sin jazz- och swingrepertoar som framförs tillsammans med storheter inom genren. Vid konserten i Råda Ordenshus bjuder de dock på ett blandat program.

Den stora salen är fylld av en förväntansfull publik. De tre artisterna i rosa och färgstarka klänningar gör entré tillsammans med pianisten Ulrika Hebbe. Det går inte att ta miste på den stora glädje som de känner och genererar tillsammans på scenen. De är sanna glädjespridare och utstrålar espri. Det smittar av och går rakt in i hjärtat. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!