Polisen utsattes för stenkastning i Västerås
Polis blev utsatta för stenkastning i Bäckby i Västerås på söndagen. Foto: Epoch Times-arkivbild


I samband med att polisen utredde en misstänkt misshandel i Bäckby i Västerås blev de utsatta för stenkastning.

Det var vid 13-tiden på söndagen som polis fick in ett larm om en tonårig kille som blev utsatt för en misshandel av tre personer. När polisen kom dit var alla fyra borta, skriver man på sin hemsida.

Polisen kunde sedan hitta – som man förmodar är offret till den misstänkta misshandeln – vid Bäckby torg. Plötsligt dyker det upp ungdomar som börjar kasta sten mot patrullen som ska ta med sig tonåringen.

Polisen, pojken och radiobilen blev dock inte träffade av några stenar.

En anmälan om misshandel har upprättats.

Det är dock inte första gången som blåsljuspersonal har blivit utsatta för stenkastning i det utsatta området Bäckby.

Den 8 juni blev en mc-polis utsatt för stenkastning i Bäckby i samband med en kontroll av en mc-förare. Flera ungdomar kastade sten på polismannen och han fick även en cykel kastad över sig, rapporterade VLT.

I augusti förra året blev polisen i samband med ett larm om ett misstänkt narkotikabrott i området utsatta för stenkastning. Polisen tvingades söka skydd bakom polisbilen och man tvingades tillkalla förstärkning, skrev VLT då.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.