Nya fyrverkeriattacker – nattbuss besköts
Polisen har larmats om fyrverkeriattacker på flera platser i landet under helgen. Foto: Epoch Times-arkivbild


Attackerna med fyrverkeripjäser fortsätter. I Uddevalla besköts en nattbuss i linjetrafik med raketer sent på lördagskvällen. Fyra rutor träffades, bland annat rutan till förarhytten, men ingen av pjäserna gick igenom glaset.

Attacken genomfördes av ett gäng ungdomar i stadsdelen Dalaberg. Tidigare har bussförare utsatts för ägg- och stenkastning i stadsdelen.

– Ser vi minsta antydan till detta igen så bryter vi trafiken, säger Mikael Karlsson, personalchef på Uddevalla omnibus, till Bohusläningen.

Han hänvisar till omsorg om både personalens och passagerarnas säkerhet.

I Stenungsund larmades polisen under lördagskvällen och natten mot söndag till flera ställen där ungdomar sköt raketer vårdslöst. Vid ett av tillfällena attackerades en polisbil med raketer men ingen av poliserna skadades.

– Min uppfattning är att den här typen av händelser har ökat i omfattning det här året, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst, till GT.

Även tidigare under helgen har attacker med smällare och fyrverkerier anmälts på olika platser i landet. I Kristianstad har ungdomar skjutit raketer mot poliser, väktare, privatpersoner, fordon och fastigheter.

(TT)