Molly har smak för dollar
Hunden som vet hur man använder pengar
Screenshot/Inside Edition


Många hundar har lärt sig att göra olika konster i utbyte mot en godbit. Men Molly har kommit på ett betydligt enklare tillvägagångssätt. Hon köper sitt godis för en dollar.

Casi Cook i Deer Park i New York, har haft sin hund Molly sedan hon var valp. Nu är Molly fem år och fullfjädrad tjuv.

Molly är besatt av pengar, men hon tjänar inga egna så hon stjäl pengar ur mattes väska. Något som för Mollys del blivit en mycket lönsam affär. Det började med att den lilla valpen, precis som alla valpar, gillade att gräva efter saker.

– Hon brukade stjäla saker ur allas väskor, även pengar, berättade Casi Cook för The Dodo.

Inside Edition/Screenshot

Men matte Casi som var rädd att Molly skulle äta upp alla dollarsedlar hon fått i dricks på jobbet, försökte få tag i Molly och lirka loss dem ur hennes mun. Men det var ganska tröttsamt att varje gång jaga Molly runt i huset för att få tillbaka pengarna, så hon kom på ett annat sätt. Ett sätt som fungerar med de flesta barn och hundar, (även en del vuxna). Mutor.

Casi började ge Molly en godbit i utbyte mot en stulen dollarsedel – men det  var ett ödesdigert misstag. Molly lärde sig snabbt hur valutaväxling fungerar.

Inside Edition/Screenshot

– I sin smarta hjärna kopplade hon snabbt ihop att pengar är lika med en godbit, och från och med då fanns ingen hejd på vår pengatjuv, sade Casi till Inside Edition.

Så varje gång Molly blir sugen på en godbit behöver hon bara köpa den av matte för en dollar.

Inside Edition/Screenshot

– Hon använder dem bara till att köpa godbitar. Eller när vi sitter vid matbordet kan hon halvvägs in i måltiden lugnt komma och lägga en dollar i vårt knä för att få en smakbit, berättade Casi för The Dodo.

Enligt Inside Edition har Molly lärt sig förstå ord som ”pengar” och ”dollar”, och hämtar pengar på begäran. En skicklighet som i orätta händer skulle kunna få olämpliga konsekvenser.

Inside Edition/Screenshot