Man attackerade socialkontor – anställda tvingades fly i bilar
Anställda på ett socialkontor i Högsby tvingades fly i sina bilar efter att en man gått till attack och krossat fönsterrutor och inredning. Foto: Epoch Times-arkivbild


En man misstänks ha gått till attack och slagit sönder rutor och inredning på ett socialkontor i Högsby på fredagseftermiddagen. Det rapporterar Barometern som var först med att uppmärksamma nyheten.

Enligt tidningen började flera personer uppträda hotfullt. Sveriges Radios P4 Kalmar rapporterar att ett tiotal anställda ska ha flytt i sina bilar i tumultet.

Rädda och skärrade

Mannen, som är i medelåldern, ska ha slagit sönder ett 30-tal rutor och inredning på socialförvaltningens individ- och familjeomsorg i Högsby kommun i Kalmar län.

Socialutskottets ordförande, Marcus Schön (M), i socialutskottet säger till radion att ingen av personalen har skadats fysiskt, något som han är tacksam för. Han säger dock att de är rädda och skärrade.

– Att det har gått till sådana här ytterligheter där man i princip slår sönder ett helt kontor – det har vi aldrig varit i närheten av.

Socialkontoret stängs

Enligt polisen greps två personer. Båda släpptes på fredagen. Men misstankar kvarstår mot en av dem.  

De anställda kan inte återvända till sin arbetsplats. Högsby kommun skriver på sin hemsida att socialkontoret är stängt tills vidare. Väktare har satts in som bevakar byggnaden.

Marcus Schön säger till P4 att företagshälsovården har kopplats in där personalen kan få stöd. Han säger också att kommunchefen hade planerat en veckas semester som nu får ställas in på grund av händelsen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.