Ledare: Kriser måste föra oss samman

En viktig utgångspunkt när man pratar om känsliga ämnen är att anta att man alltid har någonting att lära av den andra. Foto: Branislav Nenin


Vi är just nu inne i den årliga krisberedskapsveckan. Veckan är instiftad av MSB och är egentligen en informationskampanj för att hjälpa befolkningen att öka sin beredskap inför en eventuell kris.

Med den senaste tidens snabba höjningar av såväl matpriser som räntor och elpriser blir just årets vecka extra aktuell. För många av oss som levt en längre period med låga räntor och rimliga elpriser känns dagens situation lätt overklig. Att ens prata om behovet av tillfälliga nedsläckningar av elnät känns absurt.

På många sätt kan detta vara en tankeväckare, både på ett politiskt och personligt plan. På ett personligt plan kan det väcka en diskussion om vad vi behöver för att vara lyckliga men också hur sköra vi är som människor och samhälle.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!