Kvinna skjuten till döds i Råcksta
En 18-årig kvinna sköts ihjäl natten till onsdagen i Råcksta i nordvästra Stockholm. Foto: Tony Lingefors/Epoch Times


En 18-årig kvinna har skjutits till döds i Råcksta i nordvästra Stockholm. Enligt Expressen ska en kriminellt belastad man ha varit måltavlan.

Det var vid 01:30 natten till onsdagen som polis fick larm om att vittnen har hört skottliknande ljud. En bil ska ha lämnat platsen efter skjutningen.

En kvinna bars ut från ett flerfamiljshus på Multrågatan i Råcksta i närheten av Vällingby och fördes till ambulans. Polisen uppgav på onsdagsmorgonen att hon har avlidit. Anhöriga har underrättats.

Polisen har spärrat av ett område i Råcksta efter att en 18-årig kvinna sköts ihjäl natten till onsdagen. Foto: Tony Lingefors/Epoch Times

Enligt Aftonbladet har skott avlossats från en innergård in genom ett fönster till en lägenhet.

– Jag hörde ett smatterliknande ljud och reagerade och tänkte gud vad var det där. Det lät så himla högt och det var inga fyrverkerier. Då frös vi till lite, det var så nära, säger en kvinna som bor i området till TT.

En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts. Polisen har hittat tomhylsor på brottsplatsen som är avspärrad och man har gjort en teknisk undersökning och genomför dörrknackning.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.