Kvinna hittad död – skulle vittna i en rättegång
Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


En kvinna hittades död i skogen nära Arlanda i slutet av september. Polisen säger att det rör sig om en kvinna som varit försvunnen sedan i somras. Hon skulle ha vittnat med en man som misstänks att ha misshandlat henne, rapporterar SVT Nyheter.

– Kvinnan är identifierad och det är den 44-åriga kvinna som varit anmäld försvunnen sedan i somras, säger Christer Axling, utredningsledare, till tv-kanalen.

Det var den 29 september som en svampplockare hittade henne i en skogsdunge i närheten av en parkering vid Arlanda.

Polisen håller nu på att utreda dödsfallet som mord. Sista gången man såg henne i livet var utanför en restaurang i Järfälla den 18 augusti.

– Vi behöver hjälp av allmänheten med iakttagelser under sen kväll det datumet, säger Axling.

Polisen vill dock inte säga om det finns någon koppling till misshandelsåtalet. Man är i början av en stor utredning och behöver hjälp av allmänheten som kan ha haft iakttagelser som kan vara av intresse.

Polisen har nu gått med att det var 44-åriga Therese Karlsson som hittades död i en skogsdunge vid Arlanda, skriver Aftonbladet.

Hon skulle ha vittnat i en rättegång den 18 september mot en äldre man som åtalats misstänkt för att ha misshandlat henne under en midsommarfest förra året. Rättegången fick ställas in.