Insändare: Du klarar mer än vad du tror

Syftet med ”Kära nästa generation” är att bevara och föra vidare tidlösa värderingar till de yngre generationerna. Välkommen med ditt bidrag. Foto: Shutterstock


”Kära nästa generation” är en återkommande kategori där våra läsare från hela världen får utrymme att dela med sig av sin visdom och livserfarenhet till yngre generationer. Vi menar att en god moralisk grund och tidlösa värderingar som definierar rätt och fel kan gagna kommande generationer.


Jag är bara 76 år gammal, men jag tror ändå att jag har en del visdom att dela med mig av. Jag föddes på 40-talet just efter att andra världskriget tagit slut. Mina föräldrar hade det inte så gott ställt, och när jag var bara några månader gammal blev de bestulna på det lilla de hade.

Vi bodde då i en mycket enkel hyresrätt i en liten stad. Stölden kan ha varit vad som gjorde att mina föräldrar bestämde sig för att flytta tillbaka till där min far vuxit upp, och till den lilla byn vid sidan av en flod.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!