Hon ville ge sin styvfar en fin present


Så länge hon kan minnas har Kristin Rusells styvpappa Dave, funnits där för henne. Han coachade alla softball-lag hon var med i, och följde med på alla karatetävlingar. Hon minns att de till och med lekte med dockor tillsammans.

Kristin ville gärna återgälda Dave för allt han gjort genom åren, och visa hur mycket hon uppskattar honom. Hon tänkte ge tillbaka det han en gång gav upp för deras skull.

När Dave gifte sig med Kristins mamma gav han upp sin dyrgrip, en Porsche 914 2,0 OL av 1973 års modell. Istället använde han pengarna han sparat för att restaurera bilen, till bröllopet med Kristins mamma. Bilen lämnades i ett garage, där den så småningom plockades isär och delarna såldes.

Dave älskade sin bil men han älskade Kristins mamma mer, och Kristin har aldrig glömt allt han gjort för deras skull.

Hon började leta efter en likadan Porsche 914, som han avstod ifrån när han gifte sig med hennes mamma. Efter två års letande hittade hon den.

Kristin körde hela vägen från Kalifornien till Arizona för att titta på bilen. Den var i gott skick så hon slog till. Hon ordnade så att den transporterades tvärs över landet, till en bilverkstad i närheten av föräldrarnas hem i Philadelphia. Där fick den en sista översyn innan farsdag, då hon skulle överraska sin pappa.

Först gav Kristin ett farsdags-kort där hon tackade honom för att han varit en sådan fantastisk pappa. Sedan mullrade Porschen in på uppfarten, och Kristin frågade om han hörde något. De gick ut och tittade.

Dave kunde inte tro sina ögon. Han frågade ”vems är det?” Kristin svarade ”din”. Hans reaktion gick från chock – misstro – till tacksamhet och glädje. När Dave slutligen hade tagit in att Porschen verkligen var hans tog han en premiärtur med sin fru i den nya bilen.