Hon låg bland soporna i sopbilen


Den 22 februari var renhållningsarbetarna Andre Harvey och Scott Clemence ute på sin vanliga runda i Fort Wayne, Indiana. När de satte igång sopbilens komprimator en sista gång i slutet av rundan fick de plötsligt syn på något som stack ut ur soporna.

De gick och tittade och såg ett litet djur begravt bland soporna. Det liknade ingenting de hittat i sin sopbil tidigare. Det var en liten hundvalp.

Foto: WANE NewsChannel 15/Screenshot

 – Hon låg upp och ner och var begravd under vatten, så hon höll på att drunkna. Vi fick hämta spadar och gräva ut soporna, sade Andre Harvey till WPTA.

– Vi har sett råttor och allt möjligt i soporna, men aldrig en hund, sade Scott Clemence till WANE.

Foto: WANE NewsChannel 15/Screenshot

 Det var ett under att den lilla valpen fortfarande var vid liv. Den var rädd och nerkyld så männen svepte in den i en tröja och tog in den i förarhytten.

– Hon darrade och var kall. Det är ett mirakel att hon var vid liv när vi hittade henne, sade Andre Harvey till WPTA.

Foto: WANE NewsChannel 15/Screenshot

Med tanke på att de kört komprimatorn ett dussintal gånger under färden var det otroligt att hon överlevt. Det var omöjligt att säga när hon hamnade i lastbilen, eftersom de var i slutet av sin runda när de hittade henne. Inte vet man heller om hon hamnat bland soporna av sig själv eller om något faktiskt slängt henne som en påse sopor.

Foto: WANE NewsChannel 15/Screenshot

Tanken på att någon faktiskt kan ha slängt henne gjorde de båda männen väldigt upprörda. De tog valpen till Fort Wayne Animal Care and Control, där hon fick namnet Pearl. Både Andre Harvey och Scott Clemens övervägde att behålla henne, men djurskyddet hittade ett hem till henne så fort hon lades ut för adoption.

Foto: WANE NewsChannel 15/Screenshot

Polisen genomförde dörrknackning utefter hela deras rutt, och via nyheterna bad Animal Control allmänheten om hjälp att försöka hitta den som var ansvarig för att valpen hamnat i soporna.