Gästkrönika: Identitet för frihet och enhet

Foto: Gerd Altmann/Pixabay


Identitet är grundstenen i människans liv, till att börja med för ren överlevnad. Senare också för självinitierad utveckling, vilket förhoppningsvis leder till en höjning av den emotionella och mentala livsföringen.

Vad gäller så kallat andliga vägar lämnar jag helt och hållet öppet för den sökande läsaren att själv orientera sig, även om raderna här givetvis influeras av egna erfarenheter.

Notera Sokrates: ”Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag egentligen vet.” Vilket är en bra början. Tillsammans med en grundad, egen och fri identitet kan detta leda mig framåt – i självvald riktning.

Utan en tydlig identitet är det svårt att se sig själv, förstå situationen och oberörd gå igenom egentligen vilka svårigheter som helst. Viktigt med resistens mot krafter som vill styra min identitet dit jag inte kan se det vackra, det naturliga och där jag inte tillåts att vara stolt över mitt ursprung, mitt kön, mitt folk och min kultur.

Tydliga krafter verkar nu målmedvetet för att sudda ut människors tidigare identiteter, på många olika plan och under mycket kort tid. Så storskaligt genomfört att det kan verka skrämmande. Men på torpet är vi mindre rädda idag än vi var för bara ett år sedan, detta genom att i möjligaste mån agera alternativt.

Varje tanke på och försök att välja ett mer naturligt liv ger både hopp och positiv energi. Här finns skapandet av framtiden tillsammans med en förståelse för att det är jag som ska styra min identitet.

Personlig Frihet är startpunkten och resan ska vara självaktiverad. Ingen annan kan gå min väg åt mig. Jag begriper också att ha en mer långsiktig (högre) målbild – nämligen Enheten.

Men vägen fram till verklig och sann Enhet mellan människorna på Tellus är lång och kan aldrig dikteras fram, då blir det vare sig enhet eller frihet. Det blir tyranni där en liten självutnämnd global gruppering med enorma resurser härskar (Great Reset) – strategin är delvis att locka människorna in i detta med godis.

”Vart börjar då min väg”, frågar sig säkert någon. Ja, en startpunkt är att stänga av tv:n och inte stödja annat som är direkt dåligt. Du blir direkt friskare och slipper utsättas för den målmedvetna identitetsupplösande propagandan där ständigt majoritetsbefolkningens återstod av stolthet och värden ska betrampas. Vad säger t.ex. de troende kristna, som fortfarande finns, om SVT:s serie: ”Tacka gud jag är homo”?

Den extrema Svenska kyrkan är tyvärr annars aktivistisk i alla möjliga hbtq-sammanhang. Extra anmärkningsvärt är påståendet från en växande grupp präster att gud är queer (alltså q:et).

Bara tanken på att skaparen, en allsmäktig gud, skulle vara queer (normupplösande, onormal etc.) talar för sig själv. Gud uppskattar nog att jag håller mig på rejält avstånd från just den kyrkan.

Åsikter som uttrycks i artikeln är skribentens egna och speglar inte nödvändigtvis Epoch Times åsikter.

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!