Fyra skadade i misstänkt mordbrand i Lindome
Fyra personer skadades i en brand under lördagsnatten. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT


Fyra personer skadades, varav två allvarligt, i en brand i ett flerfamiljshus i Lindome under natten till lördagen. Händelsen utreds som en misstänkt mordbrand.

Branden i flerfamiljshuset i Lindome startade vid 01.30-tiden och spred sig snabbt i fastigheten.

– När vi kom till platsen var det en fullt utvecklad brand och vi fick evakuera flera av trappuppgångarna. Två personer skadades allvarligt, en är rökskadad och en är fallskadad, och ytterligare två personer är lindrigt skadade, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen.

De fyra skadade fördes till sjukhus.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst är det i 60-årsåldern som skadades allvarligt. Skadeläget för en av dem är allvarligt men stabilt medan läget är stabilt för den andra kvinnan.

Räddningstjänsten meddelade sent på eftermiddagen att branden var under kontroll. Släckningsarbetet fortsätter och det kommer vara personal kvar på platsen under natten.

De boende i flerfamiljshuset evakuerades till ett närliggande församlingshem.

Hur branden började är oklart och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Vi bedömer att man kanske kan göra en brottsplatsundersökning i morgon (söndag), säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

(TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.