200 fordon brann – "pengar upp i rök"
En stor garagebyggnad i Kalix kommun brann ned under onsdagsmorgonen. I byggnaden fanns runt 200 husbilar och husvagnar från privatpersoner. Foto: Pär Bäckström/TT


En stor garagebyggnad i Kalix kommun har brunnit ned under onsdagsmorgonen. I byggnaden fanns runt 200 husbilar och husvagnar från privatpersoner, enligt Aftonbladet.

Det finns inga uppgifter om skadade personer, men däremot rapporteras stora materiella skador.

– Det är mycket pengar som gått upp i rök, säger Conny Qvardfordt, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.

Vid 08-tiden meddelade räddningstjänsten att det inte längre finns risk för att branden sprider sig till andra byggnader. Foto: Pär Bäckström/TT

Larmet om branden i lilla orten Morjärv kom vid 05-tiden och en timme senare utfärdades ett ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, där personer i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Några timmar senare, vid 08-tiden, meddelade räddningstjänsten att det inte längre finns risk för att branden sprider sig till andra byggnader.

– Det kommer att brinna och glöda i flera dagar, säger Conny Qvardfordt till Aftonbladet.

(TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.