Allmänheten varnades för brand i Stockholm
Räddningstjänten är på plats i Årsta i Stockholm. Arkivbild. Foto: Ali Lorestani/TT


En brand vid en industrilokal i Årsta orsakade stor rökutveckling under natten mot söndagen, och allmänheten varnades.

Räddningstjänsten fick larmet klockan 01.14, och sju stationer skickades till platsen.

– Det brinner i en gavel av en större byggnad, den är ungefär 300 meter lång, sade Tobias Åkesson vid Räddningscentralen Mitt tidigt under natten.

Enligt honom är det någon slags frukt- och gröntverksamhet som bedrivs i lokalerna.

– Det är inget farligt gods i alla fall.

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) skickades ut till boende på Södermalm och i Årsta till följd av rökutvecklingen, sedan flera personer ringt räddningstjänsten om lukten. Räddningsledaren uppmanade alla i området att stanna inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation om man upplevde obehag av röken.

Vid 04-tiden var branden under kontroll.

– Det börjar se bättre ut och vi börjar att trappa ned. Det mesta som brunnit verkar ha varit utanför fastigheten. Så det var mycket rök, men inte så mycket brand i fastigheten. Eventuellt är det en lastbil som har brunnit, säger Åkesson.

Enligt honom var det risk att branden skulle spridas.

– Ja, det var det absolut. Det är ett skärmtak till fastigheten som har brunnit och det var kraftigt med rök i fastigheten.

Polisen har inledningsvis rubricerat ärendet som mordbrand, och kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen.

(Gustav Sjöholm/TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.