Fotokonst på Himmelsberga

För att komplettera de andra fotografernas stilar bestämde sig Sven Arrelöv för att på denna utställning enbart deltaga med svartvita fotografier. Foto: Anton Nilsson


Konsthallen Jordtorp på Ölands Museum Himmelsberga är speciellt tillägnad fotografi och i helgen var det vernissage för tre pensionerade amatörfotografer.

De tre fotograferna Boppe Perhamn, Björn Olivemark och Sven Arrelöv ställer alla tre ut fotografier, men deras tillvägagångssätt och stil skiljer sig åt.

Perhamn växlar mellan dokumentära foton och fotocollage där han med hjälp av dator lägger ihop olika bilder. I sitt formspråk vill han förmedla en känsla eller ett budskap och har ofta med delar som är lätt dolda. I ett av fotografierna syns en metalldörr bredvid en stenvägg. Vid första anblicken ser man ett välkomponerat foto, men när man tittar närmare så upptäcker man att dörrens lås formar ett kors och att det är en vag gestalt föreställande Jesus inristad i tegelväggen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!