Flera ton kläder försvann – två män åtalas
Två män åtalas för att ha stulit 4,6 ton kläder ur insamlingscontainrar på flera platser i Västsverige. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT


Två män åtalas för att ha stulit sammanlagt 4,6 ton kläder och skor ur insamlingscontainrar i Västsverige. Männen hittades sedan en man som ställt ut containrar blivit misstänksam, skriver Göteborgs-Posten.

Insamlaren trodde att någon stal ur containrarna. Han placerade en gps i ett par byxor, som han sedan lade i en av behållarna. En natt kom en signal om att hans gps var i rörelse.

Mannen hittade skåpbilen som signalen kom ifrån. Där fanns också två män, som rörde sig mellan bilen och en återvinningscentral. Insamlaren följde efter männen. Han uppger att duon stal klädpåsar på minst tio platser till.

Med hjälp av gps-signalerna kunde även polisen hitta det misstänkta fordonet. De två män som nu åtalas fanns i närheten. Det gjorde också ytterligare en skåpbil, som en av männen hade nyckel till.

Totalt fanns påsar med 4,6 ton kläder och skor i de två fordonen.

De åtalade nekar till brott, men har gett olika förklaringar i polisförhör. En av männen har sagt att de köpt kläderna. Den andre medger att duon tagit kläder vid insamlingscontainrar, men hävdar att han trodde att kläderna var på väg att slängas "som alla andra sopor".

(TT)

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat introduktionserbjudande – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Webb- och e-tidning endast 1 krona första månaden, klicka här! Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Om du även vill ha 4 utgåvor papperstidning första månaden betalar du endast 19 kronor och klickar här! Förnyas automatiskt för 149 kr/mån.