Efter kritiken – kommunen ändrar sig om pepparkakor
Efter kritik får nu barnen på förskolarna i Östersunds kommun pepparkakor. Foto: Alexandra Beier/Getty Images


Efter ett köpstopp beslutade Östersunds kommun att det inte blir några pepparkakor på förskolorna under luciafirandet i år. Men efter att många har reagerat starkt på detta har man nu ändrat sig.  

”Efter kontakt med medborgare samt rapportering i media om att förskolebarn i Östersund skulle bli utan peppar­kakor vid årets luciafirande har kommunen tagit ett nytt beslut. Förskolor och skolor får möjlighet att bjuda barnen på pepparkakor”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Barn- och utbildningsförvaltningen, som väntas gå med flera miljoner kronor i förlust i år, får nu en engångssumma av kommunen för att täcka sina kostnader.

– Tack vare pengarna från Kommunfullmäktige kan vi nu backa på beslutet att inte få köpa in pepparkakor till lucia och samtidigt fokusera på de större besparingarna. Vi jobbar stenhårt med de stora frågorna som gäller förskolebarnens och elevernas lärande och utveckling, säger Elisabet Uitto verksamhetschef för förskolorna i kommunen, i pressmeddelandet.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.