Det här vill svensken helst göra på semestern i Sverige
Naturupplevelser är en av de aktiviteter som står högt upp på listan för svenskar när de är på semester i Sverige. Foto: Bilbo Lantto


Att besöka familj och vänner och uppleva städer samt naturaktiviteter hamnar högst upp på listan när det gäller vad svensken vill göra på semestern i Sverige. Det visar en undersökning som marknadsföringsbolaget Visit Sweden har gjort.

1 170 svenskar intervjuades under våren och sommaren i år. Bland annat tillfrågades de om vad de vill uppleva på sin semester, hur de vill bo, vad de vill göra och vilka informationskällor de har inför sin resa i Sverige och vilka barriärer som hindrar resan.

Vad gäller aktiviteter generellt på semestern i Sverige vill man främst besöka familj och vänner såväl som uppleva städer och ta del av utomhusupplevelser. Även kulinariska upplevelser och rundresa i Sverige står högt upp på listan.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!