Brittiska föräldrar tvingas hoppa över måltider

En av tre ensamstående föräldrar i Storbritannien hoppar över måltider i spåren av de skenande mat- och energipriserna i landet. Arkivbild. Foto: AP/TT


I spåren av skenande levnadskostnader tvingas en av tre ensamstående föräldrar i Storbritannien att hoppa över vissa måltider för att få ekonomin att gå ihop.

– Oron för att inte ha råd att låta barnen äta sig mätta leder till en enorm stress, säger Shona Goudie från den brittiska välgörenhetsorganisationen The Food Foundation

För många britter väntar en tuff vinter med inflation som skjutit i höjden samt kraftigt stigande energi- och matpriser det senaste året. Allra hårdast drabbas de grupper som redan tidigare befunnit sig i ekonomisk utsatthet – och som nu kan tvingas välja mellan att värma upp sina hem eller köpa mat.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!