90-årig kvinna i Belgien avled av covid-19 – gav bort respiratorn till yngre patienter
En respirator vid Universitaetsklinikum Eppendorf i Hamburg i Tyskland den 25 mars 2020. Foto: Axel Heimken/POOL/AFP via Getty Images


En 90-årig kvinna i Belgien som insjuknat i covid-19 avled efter att ha vägrat intensivvård. I stället bad hon läkare att lämna över respiratorn till yngre patienter, rapporterar Fox News.

Den 20 mars fördes Suzanne Hoylaerts från Binkom i Belgien till sjukhus efter att hon börjat få sämre aptit och hade fått problem med andningen. Hon testades positivt för KKP-viruset.

Epoch Times benämner det nya coronaviruset, som orsakar sjukdomen covid-19, för KKP-viruset, eftersom det kinesiska kommunistpartiets (KKP), mörkläggning och undermåliga hantering tillät viruset att spridas över hela Kina och orsaka en global pandemi.

När läkare undersökte den 90-åriga kvinnan såg man att andningen var för svag varpå man erbjöd henne en respirator. Men hon sade till läkarna att hon inte ville använda den.

– Jag vill inte använda konstgjord andning. Spara den åt yngre patienter. Jag har redan haft ett bra liv.

Suzanne Hoylaerts avled den 22 mars bara två dygn efter att hon fått intensivvård. Hennes familj är fortfarande osäkra på hur hon fick viruset.

Efter hennes död berättade dottern Judith, för Het Laateste Nieuws:

– Jag kan inte säga adjö till henne, och jag har inte möjlighet att delta på hennes begravning.

På sociala medier är det många som uppskattar hennes osjälviskhet. ”Må hennes själ vila i frid”, skriver en person på Facebook. En kvinna skriver att ”detta bokstavligt rörde mig till tårar”.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.