392 miljoner kronor saknas i Malmös budget inför nästa år
Malmö stad saknar 392 miljoner kronor inför nästa års budget. Foto: Epoch Times-arkivbild


Många kommuner runt om i landet har det tufft just nu ekonomiskt. Så är fallet även med Malmö stad som saknar 392 miljoner kronor inför nästa år. Det rapporterar Sydsvenskan.

Redan 2016 larmade revisionsbolaget PWC att Malmö står inför ett svårt ekonomiskt läge.

Kommunens kostnader har ökat främst på grund av en växande befolkning i form av fler barn och äldre. Malmö stads skatteintäkter och generella statsbidrag väntas förvisso öka med 849 miljoner kronor nästa år. Men trots detta ökar kostnaderna betydligt mer.

– Vi har sett det i några år nu. Det här delar vi med väldigt många kommuner. Det handlar om den demografiska utvecklingen där färre ska försörja fler. Detta kombineras med att vi nu troligtvis lämnar högkonjunkturen, säger Anna Westerling, Malmö stads ekonomidirektör, till tidningen.

Enligt henne innebär det att man måste spara och ”att det inte finns någonting till nysatsningar om kommunen inte gör omprioriteringar”. Politikerna tittar just nu på hur man kan fylla budgetunderskottet, vilket innebär att det kan bli nedskärningar, omprioriteringar eller skattehöjning.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.