20-årig man misstänks ha kidnappat och våldtagit 15-årig flicka
En man i 20-årsåldern greps natten till onsdagen misstänkt för kidnappning och våldtäkt av en 15-årig flicka. Foto: Epoch Times-arkivbild


En 15-årig flicka anmäldes försvunnen i Ludvika i söndags. Natten till onsdagen hittades hon i en lägenhet i Gävle. En man är nu anhållen misstänkt för kidnappning och våldtäkt.

Det var strax efter midnatt i samband med en polisinsats som en man kunde gripas. Åklagarmyndigheten meddelade på onsdagen att han skäligen är misstänkt för olaga frihetsberövande och våldtäkt.

En anhörig säger till Aftonbladet att hon är glad att flickan är tillbaka.

– Det känns jättejätteskönt, hon hittades mycket tack vare detektivarbete från oss här hemma och på nätet. Det första jag kommer göra att krama om henne och säga att jag är så glad att vi hittade henne.

Mannen, som är 20-årsåldern, kommer att förhöras under dagen i Gävle.

– Förundersökningen fortsätter med förhör och informationsinhämtning. Det finns inga uppgifter om att målsäganden har skadats fysiskt. Inga ytterligare uppgifter kan lämnas under dagen, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund, i ett pressmeddelande.

Enligt Aftonbladet dömdes mannen för något år sedan till ungdomstjänst. Detta efter att ha smugglat in omkring 2 000 narkotikaklassade tabletter till Sverige när han besökte släktingar i Iran. Han kom till Sverige som tonåring, skriver tidningen.

Senast klockan 12 på lördagen måste den misstänkte personen begäras häktad eller släppas.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.