12 personer rymde från Migrationsverkets förvar
Tolv personer rymde från Migrationsverkets förvar i Märsta natten mot söndagen. Foto: Bilbo Lantto/Epoch Times-arkivbild


Tolv personer rymde från Migrationsverkets förvar i Märsta norr om Stockholm natten mot söndagen. Polisen har gripit sex personer.

Personerna tog sig ut från förvaret genom att krossa ett fönster. Sex personer greps på söndagsmorgonen. Enligt Migrationsverket omhändertogs ytterligare en person under dagen. De övriga som har avvikit är nu efterlysta av polisen.

Aftonbladet skriver att minst 30 polisbilar och både hundpatrull och helikopter deltog i sökandet efter de avvikna.

En av personerna som greps av polis fick föras till sjukhus. Varken personal på Migrationsverket eller väktare har fått några fysiska skador i samband med händelsen.

– Stämningen är nu lugn inne på förvaret och under morgonen har vi haft samtal med de förvarstagna. Att förvaren ska vara trygga och säkra både för personer i förvar och våra medarbetare är någonting som vi arbetar kontinuerligt med och rymningar ser vi väldigt allvarligt på, säger Migrationsverkets presschef Per Ek, i ett pressmeddelande.

Enligt SVT har händelsen inträffat i samband med att 80 personer ska utvisas till Afghanistan nu på tisdag.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse i samband med det fönster som krossades vid förvaret. Rymningen betraktas dock inte som olaglig.

Per Ek säger till SVT att Migrationsverket kommer att se över verksamheten efter händelsen.

– Vi behöver utreda exakt vad som hände, hur det kunde hända och vad vi kan göra i framtiden för att undvika en liknande situation.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.