Vi ska bli väldigt starka, lovar Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på plats i Bryssel för att presentera sin "segerplan" för EU-ledarna. Statsminister Ulf Kristersson (M) anser att den pekar ut "rimliga" vägar.
Fler av de tyngsta EU-ledarna har redan informerats om planen och i dag framträder Zelenskyj för alla 27 i Bryssel.
– Vår plan är att stärka Ukraina – att vara redo och väldigt starka, säger han på väg in till mötet, sida vid sida med EU:s rådsordförande Charles Michel.
– Det viktigaste med den här planen är att de inte hänger på vad Ryssland vill, utan bara på vad våra partner kan göra, säger presidenten.
Samtidigt varnar han för en tuff tid framöver, då Ukraina behöver ekonomiskt stöd från de ryska tillgångar som frusits runt om i världen.
– En farlig vinter kommer, säger Zelenskyj.
Fem punkter
Av vad som är känt innehåller planen fem punkter och tre hemliga bilagor.
Enligt Kristersson handlar toppmötet inte om att Sverige och de andra EU-länderna nu ska godkänna Zelenskyjs plan.
– Vi ska lyssna mer i detalj i dag på vad han säger så vi får den fulla bilden, säger statsministern på plats i Bryssel.
– Nu tar de (Ukraina) fram ett antal rimliga vägar som skulle kunna avsluta det här kriget.
Inbjudan nu?
Punkt ett i planen handlar om att Ukraina ska få en Natoinbjudan nu.
Punkt två handlar om en oåterkallelig förstärkning av Ukrainas försvar, inklusive att USA och andra länder ger Ukraina sitt tillstånd att använda donerade långräckviddiga vapen mot mål långt in i Ryssland.
Sverige har inte satt några villkor för hur Ukraina får använda donerade svenska vapen.
Den tredje punkten innebär att Natoländer "omfattande icke-nukleärt strategiskt avskräckningspaket" sätts in på ukrainsk mark för att skydda landet från militära hot från Ryssland framöver.
"Inte sett helheten"
TT: Är planen realistisk?
– Det är väldigt svårt att värdera det. Jag har inte sett helheten än, säger Kristersson.
– Men de grundläggande förutsättningarna, att Ukraina ska ha rätt till sin territoriella integritet, att Ukraina ska kunna försvara sig med full kraft med de vapen vi ger dem och att Ukraina har en plats i både EU och Nato, det är oerhört realistiska saker.
För att Ukraina ska få en inbjudan till Nato nu, så måste alla Natoländernas regeringar vara överens. Kristersson pekar på att man är överens om att Ukraina har en plats i Nato i framtiden, men inte om hur det ska ske och när.