loadingVäxjö vann mot Skellefteå.  Foto: Robert Granström/TT
Växjö vann mot Skellefteå. Foto: Robert Granström/TT
Sport

Växjös segertåg rullar vidare

Epoch Times

Toppmötet mellan Skellefteå och Växjö hade det mesta. I en tät och laddad match var Skellefteå i brygga men kom igen från ett tvåmålsunderläge och räddade en poäng.

Men Ville Leinos mål i förlängningen betydde 5-4 för Växjö, lagets 15:e seger av 16 möjliga på slutet.

– En grymt bra match. Starkt av oss att kunna vinna i förlängningen, säger Växjöcentern Emil Pettersson.

I början av december blev han sparkad från Skellefteå, hamnade i Växjö och tillhör nu serieledarens viktigaste spelare.

Hans 1-0-mål direkt i matchupptakten kändes därför extra skönt efter allt som har hänt.

– Det var en del karma i det målet, säger Emil Pettersson.

– Jag har spelat upp mig mycket sedan jag kom till Växjö. Spelar med ett helt annat självförtroende och vågar ta för mig mer i spelet.

Växjö inledde bäst

Växjö är solklart landets bästa lag just nu och har en pondus och säkerhet i sitt spel som Skellefteå inte riktigt kunde matcha.

Mötet gällde betydligt mer än de tre poäng som stod på spel. Båda lagen ville visa musklerna inför ett möjligt möte i slutspelet så småningom.

– Det var en skum match. Vi kändes inte som vi åker skridskor i början, var passiva på ett sätt som vi varit förut mot Växjö. Det var otroligt starkt att vända tillbaka som vi gjorde och vara nära att ta tre poäng, säger Skellefteås tränare Fredrik Öberg

Sällan har Skellefteå varit så tillbakatryckta i hemmaborgen som under de första minuterna, men när Joakim Lindström klev in i rampljuset på allvar blev det match av det hela.

Efter en tids måltorka nu fick Lindström igång produktionen igen. Först kvitterade han till 1-1 på straff efter 4.06. Lindström blev fälld i friläge men gjorde inget misstag på straffslaget som innebar hans 100:e mål i SHL.

Skellefteås stjärna stoppade sedan huvudet under armen och frispelade en förvånad Dennis Everberg i början av mittenperioden. Everberg tackade för passningen med att säkert ge sitt lag ledningen på nytt. Joakim Lindströms revansch kom några minuter senare när han tryckte in en ny kvittering efter att Filip Berglund prickat stolpen bakom Växjömålvakten Joacim Eriksson.

Men Växjö såg större, starkare och skickligare ut i den här matchen och vägrade att släppa greppet. I en kontring i slutet av den andra perioden kunde Olli Palola på nytt ge sitt lag ledningen med 3-2.

”Tappade detaljerna”

Skellefteå fick chansen att utjämna i numerärt överläge men i stället stack Växjös Liam Reddox upp och utökade Växjöledningen till 4-2 med en man mindre på isen efter bara 22 sekunder av den tredje perioden.

– Första tio minuterna var vi otroligt bra, sedan tappade vi detaljerna mer och mer. De sista tio minuterna räddade Jockes målvaktsspel oss, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Henrik Hetta gav Skellefteå hoppet tillbaka med ett stenhårt slagskott efter 7.11 och två minuter före slutsignalen var det kvitterat igen.

Skellefteå hade sedan chansen att avgöra i förlängningen men det var Växjös Ville Leino som tog den.