Hamas och Israel är oeniga om ett förslag om en 60 dagar lång vapenvila i utbyte mot att en del av gisslan släpps. Men förhandlingarna fortsätter.
Indirekta samtal om en vapenvila mellan Israel och terrorstämplade Hamas har sedan i söndags hållits i Qatars huvudstad Doha. På bordet ligger ett förslag om en 60 dagar lång vapenvila i utbyte mot att en del av gisslan släpps.
Men en högt uppsatt politisk tjänsteman från Israel anklagar Hamas för att sabotera förhandlingarna. I ett uttalande, som bland andra nyhetsbyrån AFP tagit del av, säger tjänstemannen att Hamas ”skapar hinder” och ”vägrar kompromissa”.
Enligt uppgifter från palestinska tjänstemän som BBC pratat med är de båda sidorna i de indirekta samtalen djupt oeniga i flera frågor.
Det gäller bland annat hur det humanitära biståndet till Gaza ska delas ut. Hamas vill att det ska distribueras via FN-organ och internationella hjälporganisationer, medan Israel vill att biståndet ska delas ut av Gaza Humanitarian Foundation (GHF) som leds av USA med stöd av Israel.
GHF har kritiserats internationellt då utdelningarna kantats av rapporter om kaos, våld och dödliga skjutningar.
Den andra tvistefrågan rör omfattningen av det israeliska militära tillbakadragandet. Enligt Israel skulle en militär buffertzon i Gaza på cirka en gånger en kilometer hållas.
Men enligt Hamas är buffertzonen betydligt större än så, vilket ska ha framgått efter att de begärt och fått ut en karta över området.
Den palestinska sidan vill nu att USA sätter press på Israel att göra eftergifter. Annars kan samtalen i Doha kollapsa.
"Den här processen hänger på en skör tråd. Om inget förändras snabbt kan vi vara på väg mot ett sammanbrott", säger en medlare till BBC.