Det var drömmar om ekologisk odling och ett enklare liv som förde dem samman i Värmland. Med tiden blev Marica Möller och Olle Göransson ett par, och en drivande kraft på Torfolk Gård. Nu stundar en ny epok för dem och verksamheten.
Iden lilla byn Östra Skymnäs i mellersta Värmland ligger Torfolk Gård. Lantegendomen består av ett stort växthus och en mängd fastigheter – faluröda boningshus, uthus, gårdsbutik och produktionsanläggning. Åkrar och ängar breder ut sig och bortanför trädtopparna längre ner slingrar Klarälven. Det vilar ett höstlugn över landskapet och den plöjda mörkbruna jorden. Träden har släppt sina löv, bakom tunga moln skymtar solen och jordkällaren är fylld med potatis.
– När vi flyttade till gården i slutet av 1970-talet var vi fulla av ambitioner, och ville med goda exempel visa att det gick att göra världen lite bättre och grönare. Vi hade mjölkdjur och höns, och tillverkade ekologisk mat åt oss och andra. En dag ropade vi in en mustpress på auktion och började göra must och saft, och senare även sylt, marmelad och mos, säger Marica Möller, delägare i Torfolk Gård och en av de drivande krafterna.













