loadingRestaurangen Coco & Carmen, vars fasad håller på att renoveras, skjuter fram sin återöppning ytterligare. Foto: Anders Wiklund/TT
Restaurangen Coco & Carmen, vars fasad håller på att renoveras, skjuter fram sin återöppning ytterligare. Foto: Anders Wiklund/TT
Inrikes

Listeriadrabbad Stockholmskrog skjuter upp öppning – igen

TT

Lyxrestaurangen Coco & Carmen, som drabbades av ett omfattande listeriautbrott i slutet av september, skjuter upp sin planerade öppning ännu en gång, rapporterar Expressen.

Restaurangen var egentligen tänkt att öppnas nu på fredag.

”Våra gäster är det viktigaste vi har, och vi vill inte stressa fram en öppning”, skriver restaurangen i ett meddelande till personer som bokat bord enligt Expressen.

Över 150 personer har uppsökt sjukhus i region Stockholm efter listeriautbrottet. Än så länge har bara 15 personer bekräftats smittade av listeria dock.

De senaste dagarna har endast ett fåtal personer behövt uppsöka sjukhus – men inkubationstiden för listeriainfektionens allvarligare symptom, såsom blodförgiftning och hjärnhinneinflammation, kan vara upp till tre veckor.

”Därför är det fortsatt viktigt att restaurangbesökare som tidigare kontaktats av Smittskydd Stockholm och får symtom som feber, frossa och huvudvärk uppsöker akutmottagning på sjukhus för bedömning”, säger Andreas Jacks, biträdande smittskyddsläkare i Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Det är ännu oklart exakt vad som orsakade smittan, de prover som tagits analyseras nu av miljöförvaltningen i Stockholms stad.

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

loadingRestaurangen Coco & Carmen, vars fasad håller på att renoveras, skjuter fram sin återöppning ytterligare. Foto: Anders Wiklund/TT
Restaurangen Coco & Carmen, vars fasad håller på att renoveras, skjuter fram sin återöppning ytterligare. Foto: Anders Wiklund/TT
Inrikes

Listeriadrabbad Stockholmskrog skjuter upp öppning – igen

TT

Lyxrestaurangen Coco & Carmen, som drabbades av ett omfattande listeriautbrott i slutet av september, skjuter upp sin planerade öppning ännu en gång, rapporterar Expressen.

Restaurangen var egentligen tänkt att öppnas nu på fredag.

”Våra gäster är det viktigaste vi har, och vi vill inte stressa fram en öppning”, skriver restaurangen i ett meddelande till personer som bokat bord enligt Expressen.

Över 150 personer har uppsökt sjukhus i region Stockholm efter listeriautbrottet. Än så länge har bara 15 personer bekräftats smittade av listeria dock.

De senaste dagarna har endast ett fåtal personer behövt uppsöka sjukhus – men inkubationstiden för listeriainfektionens allvarligare symptom, såsom blodförgiftning och hjärnhinneinflammation, kan vara upp till tre veckor.

”Därför är det fortsatt viktigt att restaurangbesökare som tidigare kontaktats av Smittskydd Stockholm och får symtom som feber, frossa och huvudvärk uppsöker akutmottagning på sjukhus för bedömning”, säger Andreas Jacks, biträdande smittskyddsläkare i Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Det är ännu oklart exakt vad som orsakade smittan, de prover som tagits analyseras nu av miljöförvaltningen i Stockholms stad.

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times AB
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times AB 2025