loadingRestaurangkedjan Olive Garden testar att erbjuda mindre portioner till lägre pris. En av anledningarna är att allt fler amerikaner använder aptitkontrollerande läkemedel. Arkivbild. Foto: Elise Amendola/AP/TT
Restaurangkedjan Olive Garden testar att erbjuda mindre portioner till lägre pris. En av anledningarna är att allt fler amerikaner använder aptitkontrollerande läkemedel. Arkivbild. Foto: Elise Amendola/AP/TT
Ekonomi & Näringsliv

Krogar krymper portioner – fetmamedicin en orsak

TT

Den amerikanska restaurangkedjan Olive Garden testar att erbjuda mindre portioner till ett lägre pris. En av anledningarna till draget är att miljontals amerikaner nu tar viktminskningsmedicin som minskar aptiten.

Som en del av en strategi att erbjuda mer prisvärda menyer och öka försäljningen har utvalda Olive Garden-restauranger i USA introducerat mindre portioner till ett lägre pris, meddelade vd Rick Cardenas under presentationen av den senaste kvartalsrapporten.

Testet är ett försök att möta förändrade matvanor i landet där allt fler tar viktminskningsmediciner för att kontrollera aptiten, och konsumenter i allmänhet drar ner på restaurangbesök för att spara pengar.

De första resultaten av testet har varit ”uppmuntrande”, enligt Rick Cardenas.

– De har rätt portionsstorlek till rätt pris för en grupp konsumenter som i slutänden kommer att driva på försäljningen, sade han.

En undersökning av företaget Lightspeed Commerce som publicerades i augusti visade att 44 procent av vuxna i USA beställer från barnmenyer, med hänvisning till lägre priser, mindre portioner och enklare alternativ.

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

loadingRestaurangkedjan Olive Garden testar att erbjuda mindre portioner till lägre pris. En av anledningarna är att allt fler amerikaner använder aptitkontrollerande läkemedel. Arkivbild. Foto: Elise Amendola/AP/TT
Restaurangkedjan Olive Garden testar att erbjuda mindre portioner till lägre pris. En av anledningarna är att allt fler amerikaner använder aptitkontrollerande läkemedel. Arkivbild. Foto: Elise Amendola/AP/TT
Ekonomi & Näringsliv

Krogar krymper portioner – fetmamedicin en orsak

TT

Den amerikanska restaurangkedjan Olive Garden testar att erbjuda mindre portioner till ett lägre pris. En av anledningarna till draget är att miljontals amerikaner nu tar viktminskningsmedicin som minskar aptiten.

Som en del av en strategi att erbjuda mer prisvärda menyer och öka försäljningen har utvalda Olive Garden-restauranger i USA introducerat mindre portioner till ett lägre pris, meddelade vd Rick Cardenas under presentationen av den senaste kvartalsrapporten.

Testet är ett försök att möta förändrade matvanor i landet där allt fler tar viktminskningsmediciner för att kontrollera aptiten, och konsumenter i allmänhet drar ner på restaurangbesök för att spara pengar.

De första resultaten av testet har varit ”uppmuntrande”, enligt Rick Cardenas.

– De har rätt portionsstorlek till rätt pris för en grupp konsumenter som i slutänden kommer att driva på försäljningen, sade han.

En undersökning av företaget Lightspeed Commerce som publicerades i augusti visade att 44 procent av vuxna i USA beställer från barnmenyer, med hänvisning till lägre priser, mindre portioner och enklare alternativ.

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times AB
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times AB 2025