Kåseri

Kan sillen åter förena Europa?

Boris Benulic
Boris Benulic
loadingI framtiden kanske jag måste chartra en fiskebåt och ge mig ut och tråla, om jag vill ha min egenhändigt från grunden gjorda sill, skriver kåsören. Foto: Shutterstock
I framtiden kanske jag måste chartra en fiskebåt och ge mig ut och tråla, om jag vill ha min egenhändigt från grunden gjorda sill, skriver kåsören. Foto: Shutterstock
Detta är ett kåseri. Eventuella åsikter är skribentens egna.

Under stora helger i Sverige är olika former av sill en självklarhet på festbordet. Men resten av året är den forna vardagsmaten mindre vanlig – ett märkligt öde, då sill en gång kunde vara orsaken till fältslag.

Då och då publiceras rapporter om att strömmingen i Östersjön är hotad. Larmen verkar inte utlösa någon större oro bland konsumenterna – det finns ju alltid burkar med färdiga inläggningar i butikshyllorna när det är dags för någon av de helger då svenskar av tradition äter sill.

I framtiden kanske jag måste chartra en fiskebåt och ge mig ut och tråla i yrkesfiskares sällskap, om jag vill ha min egenhändigt från grunden gjorda sill.

Boris Benulic
Boris Benulic
Feedback

Mest lästa

Nyhetstips

Har du tips på något vi borde skriva om? Skicka till es.semithcope@spit

Kåseri

Kan sillen åter förena Europa?

Boris Benulic
Boris Benulic
loadingI framtiden kanske jag måste chartra en fiskebåt och ge mig ut och tråla, om jag vill ha min egenhändigt från grunden gjorda sill, skriver kåsören. Foto: Shutterstock
I framtiden kanske jag måste chartra en fiskebåt och ge mig ut och tråla, om jag vill ha min egenhändigt från grunden gjorda sill, skriver kåsören. Foto: Shutterstock
Detta är ett kåseri. Eventuella åsikter är skribentens egna.

Under stora helger i Sverige är olika former av sill en självklarhet på festbordet. Men resten av året är den forna vardagsmaten mindre vanlig – ett märkligt öde, då sill en gång kunde vara orsaken till fältslag.

Då och då publiceras rapporter om att strömmingen i Östersjön är hotad. Larmen verkar inte utlösa någon större oro bland konsumenterna – det finns ju alltid burkar med färdiga inläggningar i butikshyllorna när det är dags för någon av de helger då svenskar av tradition äter sill.

I framtiden kanske jag måste chartra en fiskebåt och ge mig ut och tråla i yrkesfiskares sällskap, om jag vill ha min egenhändigt från grunden gjorda sill.

Boris Benulic
Boris Benulic
Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times AB
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times AB 2025