8-åringen fick diagnosen autism – mamman berättar vad som ”låste upp” honom


Kan ett barn bli helt bra från autism? När Diana fick veta att sonen hade autismspektrumstörning (ASD) blev hon förtvivlad. Två år senare har hennes 8-åring förändrats. Han är mer social, nöjd och glad. Här berättar hon vad som hjälpte honom.

Diana bor med sin familj i Arizona, USA. Hon är bonde och hennes man har en restaurang. De har fem barn. Diana berättar att ett av barnen, Brady, fick kämpa under sin uppväxt.

”Jag hade en pojke redan så jag förstod att han var annorlunda, men jag ursäktade det med att ”alla är olika; han kommer att mogna senare, han har bara en massa nycker för sig”,” säger hon. ”Men jag visste att det låg mer bakom och att han inte var så glad. Jag visste bara att han kämpade med livet i allmänhet.”

 

Hon blev förtvivlad när pojken fick autism-diagnosen vid 6 års ålder. Det kändes som att det blev verkligare. Men de fick godare nyheter 2013. Diana började lära sig en meditationsmetod, Falun Dafa (också känd som Falun Gong).

”Tillsammans med de fem övningarna och kärnan, som är sanning, medkänsla och tålamod, finns tanken att sätta andra först. Jag tyckte att de här principerna kändes så bra och de gav mig verkligen en bra grund för det jag behövde för att förändra mitt liv,” säger Diana.

 

Diana bestämde sig för att låta alla barnen utöva Falun Gong, inklusive Brady, men hon tänkte att av alla barnen så skulle han vara den som lärde sig sist.

”Jag trodde inte att han skulle förstå. Jag tänkte också att tanken att ”sätta andra först” var något som han inte skulle förstå och att han inte heller skulle ha nog med tålamod att göra övningarna,” säger hon.

 

Så istället visade hon först övningarna för sin 6-åriga dotter. Intressant nog så blev Brady också intresserad och började göra övningarna tillsammans med dem.

Brady lärde sig inte bara övningarna, utan han började också läsa Zhuan Falun, som är Falun Dafas huvudbok och vägleder utövaren att leva efter en högre moralstandard.

 

”Han tog den från bordet och jag kunde sedan hitta honom på golvet där han satt och läste,” säger Diana. ”Jag blev alldeles häpen.”

”Jag förstod snabbt att efter alla de här tuffa åren trodde jag att jag kände det här barnet och hela hans kapacitet, vad han kan göra och inte, vad som blir för mycket för honom, alla hans gränser… Det var tydligt att jag inte visste något om det här barnets anda och beslutsamhet,” säger hon.

 

Brady älskar Falun Dafa. ”Han visste att det fanns frid i den här metoden men kunde inte förklara det. Han visste att det var rätt, men brydde sig inte om att säga varför eller hur.”

När han hade övat och läst Zhuan Falun i några få månader hade han förvandlats till en helt annan person. Dessutom försvann hans allvarliga överkänslighet mot gluten. Alla blev överraskade av att han blev så bra.

 

Tidigare när Diana tog med sig Brady ut bland folk, innan han började med metoden, var hon alltid orolig att något skulle kunna trigga honom till ett utbrott.

Hans tillstånd försvårade också inlärningen.

”Det påverkade hans förmåga att hantera saker och fungera normalt i skolan,” säger Diana.

Men, efter att ha lärt sig metoden klarade Brady av att vara uppmärksam i skolan och kunde hålla normal ögonkontakt med sina lärare och andra människor.

”Han blev väldigt nöjd. Det var lättare att resonera med honom, han var omtänksam. Han blev mer social i skolan,” säger hon.

 

”Det bästa med den här förändringen är att han fortfarande är sig själv, fast gladare,” säger Diana. ”Det är som om han till sist blev ”Upplåst”.”

När han uppförde sig enligt Falun Dafas kärna – sanning, medkänsla och tålamod, kunde han förstå andra bättre och tänka sig in i att vara i deras skor.

”Hans fina och rara personlighet är fortfarande han, men nu kan andra också se det. Han är social. Även om han fortfarande föredrar att vara med djur hellre än med människor så är han social när han behöver vara det. Nu handlar det inte längre om att förklara honom för världen utan istället att förklara världen för honom,” säger hon.

 

Tack vare Falun Dafa kan Brady växa upp till en frisk och glad person och hans familj känner stor tacksamhet för de positiva förändringarna hos honom.

Nu behöver Brady varken terapi eller medicinering och kan uppleva livet precis som andra barn. ”Han är 12 nu och har funnits vid min sida i det här utövandet och vi har kommit nära varandra genom att förstå våra liv och vårt syfte i det,” säger Diana.

Bradys lärare är helt förbluffade av hans oerhörda förbättringar. ”Hans lärare till och med uppmuntrar hans meditation och påminner honom att fortsätta med den.”

 

Bradys förändringar är så otroliga att man inte kan annat än beundra den läkande kraften hos Falun Dafa. Diana är nu en glad mamma som absolut rekommenderar metoden till andra föräldrar och säger, ”jag tror att om föräldrarna kan göra det tillsammans med barnen så vore det det bästa.”

Fakta

falun dafa

Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, medkänsla och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.