Willys i Vivalla stänger – tre rån på en månad: ”Det har skyndat på beslutet”
Willys i Vivalla rånades tre gånger på mindre än en månad. Nu stänger butiken. Foto: Epoch Times-arkivbild


Matbutiken Willys i det särskilt utsatta området Vivalla i Örebro har blivit utsatta för tre rån på tre veckor. På torsdag kommer butiken att stänga, rapporterar Nerikes Allehanda.

På nyårsaftonen rånades butiken. Bara några dagar senare inträffade ytterligare ett rån. Efter det bestämde butikskedjan att stoppa all kontanthantering och sedan sätta in väktare under öppettiderna. Det tredje rånet inträffade i mitten av december.

– Rånen är inte huvudorsaken, men det har skyndat på beslutet, säger Johanna Eurén, pressansvarig för Willys till tidningen.

Man har tidigare haft planer på att stänga butiken eftersom en ny Willysbutik har öppnat i Baronbackarna. Rånen mot butiken i Vivalla har dock påskyndat beslutet om att stänga tidigare.

Efter det tredje rånet skickades en psykolog till butiken för att ge stöd till personalen. Johanna Eurén säger till Nerikes Allehanda att de anställda har påverkats av rånen.

– Det är klart att personalen är hårt drabbad av det här. Det är ingen bra situation, så de har absolut påverkats av det här.

De anställda fick besked i fredags att butiken kommer att stänga på torsdag och de kommer att erbjudas jobb på andra enheter.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.