Vita Huset: Vi har 234 sidor vittnesmål på valfusk i Michigan
Vita Husets pressekreterare Kayleigh McEnany talar under en presskonferens i Republican National Committees högkvarter i Washington den 9 november 2020. Foto: Samuel Corum/Getty Images


Sent på tisdagskvällen gick Vita Husets pressekreterare Kayleigh McEnany ut med att de har 234 sidor med vad hon säger är vittnesmål givna under ed, med anklagelser om valfusk i ett område i Michigan.

Pressekreteraren uttalade sig tillsammans med ordföranden för Republican National Committee, Ronna McDaniel i Fox News. Hon delade med sig av flera anklagelser som fanns listade i vittnesmålen, avlagda under ed, från Wayne County.

– Vi får hela tiden höra “var är bevisen?” Här är de, 234 sidor edsvurna vittnesmål, det här är verkliga personer, verkliga anklagelser, undertecknade i vittnes närvaro, säger McEnany.

– Det här är ett county, Wayne County, Michigan – de säger att det fanns en hög med röstsedlar där 60 procent hade samma namnteckning.

– De säger att 35 röstsedlar inte fanns noterade i röstlängden men räknades ändå, att 50 röstsedlar kördes flera gånger genom en räkningsmaskin.

Hon berättade också om ett vittnesmål från en kvinna som hävdade att “hennes son var bortgången, men ändå på något vis hade röstat”.

McEnany sade också att många valövervakare hade blivit hotade med rasistiska trakasserier och knuffats undan.

– De här är verkliga, och alla som bryr sig om transparens och integritet i systemet borde vilja att dessa får gå vidare till undersökningsfasen.

President Donald Trumps valkampanj väckte i måndags åtal i Wayne County för bedrägeribrott under rösträkningsprocessen.

Flertalet medier utropade den 7 november demokraternas presidentkandidat Joe Biden till vald president efter att de hade beräknat honom som vinnare i Pennsylvania och Nevada. Detta skulle få honom över tröskeln på 270 elektorsröster. Rösträkningen var dock inte färdig i dessa delstater. Man fortsätter även att räkna röster i Georgia och Arizona. I Georgia och Wisconsin, delstater där Biden såg ut att vinna, kommer rösterna att räknas om.

Trump hävdar att det är valfusk och säger att det ännu är för tidigt att utropa en vinnare. På tisdagen sade han att hans kampanj gör framsteg och att han till slut kommer att vinna valet 2020.

Ordförande i Republican National Committee, Ronna McDaniel, talar under en presskonferens i Republican National Committees högkvarter i Washington den 9 november 2020. Foto: Samuel Corum/Getty Images

Enligt McDaniel har Trumpkampanjen tagit emot 11 000 incidentrapporter och har sammanställt åtminstone 500 edsvurna vittnesmål från vittnen från olika delstater.

– Det är en lång process och människor behöver ha tålamod. Media säger hela tiden “var är bevisen, var är bevisen”, eftersom de inte ger oss tid att visa dem, säger hon.

– Men även när bevisen läggs fram så bestämmer de att “vi kommer inte att rapportera om det” eller “vi kommer att lämna presskonferenserna” och vi vill inte höra något av de här 500 personerna som har skrivit under vittnesmål som säger vad de såg under det här valet.

Epoch Times kommer inte att utropa en vinnare innan de rättsliga processerna är över, alla resultat är verifierade och elektorerna har lagt sina röster.

Följ Mimi på Twitter: @MimiNguyenLy

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.