Vårdanställda stämde sjukhus för vaccinkrav – får 10 miljoner dollar i förlikning

Vårdanställda på ett sjukhus i amerikanska delstaten Illinois kommer få 10 miljoner i förlikning. Detta efter flera anställda fått sparken på grund av att de vägrade ta vaccin mot covid-19. Foto: Cara Ding


En grupp vårdanställda stämde sitt sjukhus i den amerikanska delstaten Illinois på grund av krav på vaccinering mot covid-19. Nu väntas de tilldelas 10 miljoner dollar enligt ett förlikningsavtal.

Det var i oktober 2021 som 13 vårdanställda på NorthShore University HealthSystem i Illinois lämnade in en grupptalan mot sjukhuset.

Den juridiska gruppen Liberty Counsel företräder de målsägande. I ett pressmeddelande skriver man att sjukhuset har gått med på en förlikning, som lämnades in till en federal domstol på fredagen. Totalt rör det sig om 10,3 miljoner dollar. Uppgörelsen måste dock först godkännas av domstolen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!