loadingLa Pavoni var den första espressomaskinen som letade sig in i de vanliga hemmen. Denna historia gjorde den till ett självklart val för mig. Foto: Anton Nilsson
La Pavoni var den första espressomaskinen som letade sig in i de vanliga hemmen. Denna historia gjorde den till ett självklart val för mig. Foto: Anton Nilsson
Krönika

Vad är en kopp med kaffe?

Anton Nilsson

Varje kopp kaffe bär på en lång historia av innovation. Från att hitta den rätta bönan, till att mala och brygga den på rätt sätt. Metoderna är många och frågan är vilken historia som ligger bakom just din kopp?

Jag går upp, skummar mjölk i en av mina kåsor, maler kaffebönorna och ställer in kåsan under espressomaskinen. Det är någonting speciellt med denna typ av ritual och ibland har jag känt att jag dricker kaffe mer för kulturen än för drycken i sig.

På jobbet dricker jag frystorkat kaffe som blandas med vatten i en maskin. Det känns mer industriellt. Maskinen är byggd för att kaffet ska kunna förvaras länge utan att tappa smak. Det ska kunna bryggas i stora mängder och varje kopp får kanske ta tio sekunder att tillaga.

Läs mer

Mest lästa

Rekommenderat

loadingLa Pavoni var den första espressomaskinen som letade sig in i de vanliga hemmen. Denna historia gjorde den till ett självklart val för mig. Foto: Anton Nilsson
La Pavoni var den första espressomaskinen som letade sig in i de vanliga hemmen. Denna historia gjorde den till ett självklart val för mig. Foto: Anton Nilsson
Krönika

Vad är en kopp med kaffe?

Anton Nilsson

Varje kopp kaffe bär på en lång historia av innovation. Från att hitta den rätta bönan, till att mala och brygga den på rätt sätt. Metoderna är många och frågan är vilken historia som ligger bakom just din kopp?

Jag går upp, skummar mjölk i en av mina kåsor, maler kaffebönorna och ställer in kåsan under espressomaskinen. Det är någonting speciellt med denna typ av ritual och ibland har jag känt att jag dricker kaffe mer för kulturen än för drycken i sig.

På jobbet dricker jag frystorkat kaffe som blandas med vatten i en maskin. Det känns mer industriellt. Maskinen är byggd för att kaffet ska kunna förvaras länge utan att tappa smak. Det ska kunna bryggas i stora mängder och varje kopp får kanske ta tio sekunder att tillaga.

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024