Ungdomar kastade sten mot buss
Ungdomar i Norsborg kastade sten mot en buss. Foto: Epoch Times. Arkivbild.


Ungdomar kastade sten mot en buss i Norsborg i Botkyrka söder om Stockholm på måndagskvällen. På lördagskvällen fick en busschaufför i Växjö stenar kastade mot sig.

Det var strax efter klockan 18 som polisen fick in ett larm om att ungdomar ska ha kastat sten från en gångbro i ett bostadsområde i Norsborg.

Enligt polisen är ingen fysiskt skadad. Bussen har dock fått stenskott på framrutan. Ingen person har ännu gripits för händelsen.

I Växjö på lördagskvällen blev en buss utsatt för stenkastning, rapporterar P4 Kronoberg.

En grupp bestående av ungdomar misstänks ha kastat sten mot en linjebuss på Stallvägen strax innan klockan 22.

En ruta på bussen krossades. Busschauffören stannade och fick då flera stenar kastade mot sig, varav en träffar honom i huvudet, enligt radiokanalen.

Busschauffören uppges inte har fått några allvarliga skador. Polisen har skrivit en anmälan gällande våld och hot mot tjänsteman samt skadegörelse. Ingen misstänkt har gripits.

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.