USA-valet: Därför utropar Epoch Times ingen vinnare innan domstolarna sagt sitt
Vita Huset, Washington D.C. Foto: Cesary/CC BY-SA 4.0


USA är nu inne på obruten mark då president Donald Trumps kampanj har väckt flera åtal i anslutning till 2020 års val. Ytterligare rättsprocesser kan komma framöver.

Båda kandidater har hävdat att de har vunnit i vissa delstater, men det verkar allt mer sannolikt att det här valet kommer att avgöras i domstolarna.

Av den anledningen kommer Epoch Times inte att utropa en vinnare av 2020 års presidentval förrän alla resultat är verifierade och alla rättsliga processer är klara.

Trots att ingen vinnare ännu är bekräftad gick flera medier, däribland CNN och nyhetsbyrån AP, ut redan den 7 november med att Demokraternas Joe Biden hade vunnit. Först när elektorerna har röstat, vilket är planerat till den 14 december, och deras röster har räknats har man ett formellt resultat i presidentvalet.

Den 8 december ska alla röster i det allmänna valet vara räknade och omräknade, alla rättsliga tvister utredda och elektorsrösterna fördelade. Återstår fortfarande tvister ska dessa avgöras i Högsta domstolen. 

Den 6 januari ska representanthuset och senaten sammanträda för att räkna elektorsrösterna. Därefter tillkännager senatens ordförande en vinnare.

Den 20 januari svärs presidenten in. 

Vi uppmuntrar er att ta del av vår fortlöpande rapportering om det amerikanska presidentvalet. Våra reportrar kommer att följa utvecklingen de kommande veckorna och månaderna.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.