Två män greps efter att ha direktsänt mordhot på Facebook

Två personer från Mjölby greps i tisdags morse efter att ha direktsänt mordhot mot bland annat poliser på Facebook. Foto: Mikael Fritzon/TT


Två män greps av polisen i Mjölby tidigt i tisdags morse efter att ha direktsänt mordhot på Facebook.

– Mordhoten var bland annat riktade mot poliser, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Klockan 04.30 i tisdags morse fick polisen i Östergötland ett larm om en livesändning på Facebook där två personer uttalade mordhot mot ett flertal personer.

– Jag kan bekräfta att mordhoten som direktsändes på Facebook bland annat var riktade mot poliser, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson, till Epoch Times.

De två männen som livesände mordhoten satt i en bil på väg från Mjölby mot Linköping. Polisen kunde följa både bilen och livesändningen i realtid och lyckades efter en halvtimme få kontakt med bilen som stoppades, varvid de två männen greps. I bilen hittade polisen ”vapenliknande föremål” samt telefonen som använts vid direktsändningen på det sociala forumet.

– Jag kan tyvärr inte berätta vare sig vilken typ av vapen som fanns i bilen, vilka motiv de två männen hade eller hur gamla de är. Utredningen har bara påbörjats och har dessutom alldeles nyss tagits över av åklagare, säger Monica Bergström.

De två männen är misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till mord.

Det har förekommit spekulationer om att händelsen ska ha någon form av koppling till konflikter inom den organiserade brottsligheten, men det är inte något som polisen vill kommentera. Ärendet utreds nu av kammaråklagaren Eva Nemec Nord vid Åklagarkammaren i Norrköping.

Kontakta journalisten: [email protected]